Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS | ГлавнаяМой профиль | Регистрация | Выход | Вход

Главная » 2015 » Июнь » 30 » Education and Business Bulletin
13:31
Education and Business Bulletin
Квітень-Травень-Червень 2015
Education and Business Bulletin
Альянс Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні
 
 
 
 
Роботодавці та освіта
 
 
EY визнана найкращим роботодавцем серед компаній, що надають професійні послуги, згідно з опитуванням студентів бізнес-факультетів. Рейтинг Europe's Most Attractive Employer 2015
складений незалежною дослідницькою компанією Universum.

EY посідає четверте місце серед найбільш привабливих роботодавців у Європі, поступаючись місцем Google, L'Oreal та Microsoft.
 

«Ми раді бути в числі найкращих роботодавців Європи та No1 у сфері надання професійних послуг. Наша мета - удосконалюючи бізнес, змінювати світ на краще, а також залучати і розвивати таланти, які стають частиною високоефективних команд EY в різних країнах. Ми дотримуємося принципу рівних можливостей у процесі відбору кандидатів і прислухаємося до студентів, щоб відповідати їх очікуванням. Ми вважаємо, що роботодавці, які поділяють цей підхід, будуть залишатися привабливими і для майбутніх поколінь», - говорить Марк Отті, керуючий партнер EY в регіоні EMEIA.

 

Компанія EY також увійшла до десятки найкращих роботодавців України згідно з опитуванням Ukraine's Most Attractive Employers 2015, проведеним компанією Universum серед 12 000 фахівців. EY займає першу позицію серед компаній «Великої четвірки» в Україні на думку професіоналів та студентів - конкуруючи з найбільшими світовими та місцевими ІТ, FMCG і автомобільними компаніями.

 

 

csr-ukraine.org 

У Національному університеті біоресурсів і природокористування України за ініціативи ректора Станіслава Ніколаєнка вперше в Україні на факультеті тваринництва та водних біоресурсів створена Рада роботодавців.

 

До її складу увійшли більше 40 представників бізнесу - успішних людей, знаних в країні фахівців, багато з яких, до речі, випускники університету. Очолив раду заслужений працівник сільського господарства України, голова агрофірми «Хорс-КЛМ» Леонід Кельвич.

 

Цій непересічній події передувала зустріч керівників університету з представниками ТОВ «Укрфід», «Агропром», «Агродім», «Тваринпром», «Терезине», ПАТ «Миронівський хлібопродукт», компанії «Техна», Чернігіврибпрому, Держрибагенства, Інституту рибного господарства, ДП «Укрриба», Інституту свинарства та іншими. Головною темою діалогу освітян з бізнесом була якість практичної підготовки фахівця.

 

Серед першочергових кроків ради - перегляд програм підготовки і навчальних планів, вироблення пропозицій щодо поліпшення змісту освіти. Університет має випускати професіонала, а це не можливо без сучасної матеріальної бази. Долучитися до її оновлення пообіцяли і роботодавці.

  
 

mon.gov.ua 

23 квітня 2015 року стало точкою відліку для запуску в Україні механізму підтвердження неформальної освіти працівників, який давно та успішно діє в багатьох європейських країнах.

 

Головою Державної служби зайнятості Ярославом Кашубою та заступником Голови Ради Федерації роботодавців України, Президентом Інституту професійних кваліфікацій Олексієм Мірошниченком підписано Меморандум про взаєморозуміння між державною службою зайнятості та Інститутом професійних кваліфікацій.

 

Мета меморандуму - об'єднання зусиль між службою зайнятості та роботодавцями для впровадження міжнародних стандартів розвитку трудового потенціалу України. Зокрема ця угода дасть змогу вперше в Україні запровадити європейський досвід підтвердження неформальної освіти працівників.

 

«Підписання Меморандуму - це ще один крок у напрямі модернізації державної служби зайнятості, запровадження нових форматів її взаємодії з шукачами роботи і роботодавцями,- наголосив у своєму виступі Ярослав Кашуба.- З Федерацією роботодавців України у нас складаються гарні робочі стосунки. І сьогодні ми докладаємо спільних зусиль, щоб в Україні запрацювала європейська система підвищення кваліфікації та підтвердження неформальної освіти працівників. 

 

 

Виявляється, що сучасний ринок праці потребує зовсім інших спеціалістів у порівнянні з тим, на кого йдуть вчитися абітурієнти. Зараз суспільству не вистачає професіоналів із технічною освітою.

Незважаючи на реальні потреби ринку праці в Україні, найбільший конкурс на вступ до вищих навчальних закладів залишається на спеціальності економічного та юридичного напрямків підготовки. Проте експерти повідомляють, що баланс таких професій настане в тому разі, якщо вже зараз на п`ять років припинити набір економістів та юристів на навчання до вищих навчальних закладів. Авжеж, кмітливі та досвідчені кадри завжди знайдуть своє місце на ринку праці, але далеко не всі є такими. Кого ж тоді бажають бачити роботодавці на співбесідах?

 

Як не дивно, але більшість роботодавців бажає мати на своєму підприємстві осіб із технічною освітою більше, ніж гуманітаріїв, економістів та юристів. І це стосується не тільки посад технічного спрямування. Наприклад, за словами Валерія Карпинчика, директора ВАТ "Інтерхім", зазвичай «технарі» - найкмітливіші, їх значно легше навчити особливостям професії та навіть перекваліфікувати. Також він вважає, що люди з технічною освітою більш придатні до логічного осмислення проблеми та не стануть покладатися тільки на свої почуття задля її вирішення. Єдиним недоліком «технарів» Валерій бачить не достатньо розвинену навичку ораторського мистецтва, та це зазвичай не є найголовнішим.

znoclub.com
 
 
22 травня 2015 року, Рига. Заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко виступив з ініціативою про створення міжнародної Ради бізнес-співробітництва (Business Cooperation Council). 

Відповідний Меморандум про взаєморозуміння був підписаний у Латвії керівниками бізнес-об'єднань Білорусі, Вірменії Грузії, Молдови та України. Свої підписи під зазначеним документом також поставили - президент Спілки роботодавців Вірменії Гагік Макарян, голова Асоціації роботодавців Грузії Елгуджа Меладзе, президент Національної конфедерації роботодавців Молдови Леонід Череску, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах. 
"Рада стане платформою, яка дозволить об'єднати зусилля організацій роботодавців країн-учасниць Східного Партнерства", - сказав під час підписання Олексій Мірошниченко. Всі підписанти висловили зацікавленість у створенні Ради з ділового співробітництва для координації діяльності організацій, що представляють інтереси роботодавців, в рамках програми Східного Партнерства Євросоюзу. 
 
 
Реформа законодавства та політика 
 
 

Про це зазначив заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський під час зустрічі з керівником програм Європейського фонду освіти (ЄФО) в Україні Маргаретою Ніколовською, що відбулася в МОН 17 червня.

 

Павло Полянський наголосив, що для інтеграції України до Європейського Союзу, передусім - освітньої інтеграції, важливою та необхідною є спільна робота з експертами Європейського Союзу над модернізацією освітнього законодавства та імплементацією нових законів.  Експерти з країн ЄС, зокрема, брали участь в експертному оцінюванні обох законопроектів на предмет забезпечення рівного доступу до якісної освіти, дотримання демократичних принципів у освітній сфері, відповідності загальноєвропейській практиці, і за результатами надавали свої оцінки та пропозиції.

 

Під час зустрічі було детально обговорено результати Конференції щодо реформи професійної освіти в Європі, зокрема в Україні. Конференція відбувалася в Турині (Італія) 3-4 червня. Зокрема було заявлено про зацікавленість Європейського фонду освіти ініціативами української делегації щодо започаткування з боку ЄФО спеціального проекту або сегменту для України в освітній стратегії євроструктур, що було б ефективною підтримкою країни у проведенні масштабної реформи освіти, особливо в часи, коли країна протистоїть військовій агресії РФ. Ці пропозиції будуть уважно вивчені, - повідомила Маргарета Ніколовська.

pedpresa.ua
 

Міністерство освіти зробило черговий крок в освітній реформі, скоротивши кількість спеціальностей, за якими українські виші навчають студентів, зі 150 до 109.

 

Це сталося через злиття деяких спеціальностей. Приміром, електромеханіку об'єднали з електротехнікою, а геологія, геофізика і гідрогеологія тепер йтимуть під назвою "науки про землю".

 

Новий список спеціальностей мають опублікувати найближчим часом. Цей документ, пояснює міністр Сергій Квіт, не є підставою ані для структурних змін у вишах, ані для розподілу державних замовлень.

 

У міністерстві запевняють, що новий список дасть університетам більше автономії, як це передбачає новий закон про вищу освіту, а також можливість розробляти власні освітні програми в межах визначених спеціальностей. А отже, виші зможуть оперативніше реагувати на запити ринку праці. Річ у тому, що хоча спеціальностей стало менше, але кількість спеціалізацій, на які вони діляться, необмежена.

bbc.com

 

Міністерство освіти і науки України планує започатковути новий тип навчального закладу професійної освіти - Регіональний багатопрофільний центр професійної освіти. Про це повідомив міністр Сергій Квіт.

 

"Наприклад, у нас є якась область, в ній є певна кількість технікумів і коледжів, професійно-технічних училищ і ліцеїв. На основі всіх цих закладів може бути створений лише один новий заклад - Регіональний багатопрофільний центр професійної освіти. Всі професії, які готували різні навчальні заклади, будуть зведені в одному закладі. І це вже буде оптимізація мережі. Тому що теперішня мережа створювалася під радянську індустрію, під ті заводи і фабрики, які колись працювали, яких немає зараз, або виникли інші", - розповів С.Квіт.

 

"Створюватися такий центр має на обласному рівні. Бо саме тут можна зрозуміти потреби індустрії. Важливо, що паралельно створюється також обласна рада стейкхолдерів - тих, хто зацікавлений у випускниках цих закладів й несуть відповідальність за розвиток індустрії, розширення податкової бази, створення нових робочих місць.

osvita.org.ua

 
 
Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки учасників бойових дій та їхніх дітей, дітей, один із батьків яких загинув у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або під час масових акцій протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, для здобуття професійно-технічної та вищої освіти».
 
Про це повідомили УНІАН у прес-службі президента.Закон No 425-VIII ухвалений Верховною Радою 14 травня, він передбачає посилення державних гарантій здобуття освіти учасниками бойових дій, які захищали суверенітет і цілісність України та брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також їхніми дітьми шляхом надання таким категоріям громадян України державної цільової підтримки з метою здобуття ними професійно-технічної та вищої освіти у вигляді державної цільової підтримки - повної або часткової оплати - для здобуття освіти.

unian.ua
 
Міністерством освіти і науки оприлюднено проект закону "Про освіту". Про це повідомляє прес-служба освітнього відомства.

Усі зацікавлені особи після ознайомлення мають можливість надіслати зауваження та пропозиції до законопроекту за електронною адресою: i_sovsun@mon.gov.ua.
Із текстом законопроекту можна ознайомитися за посиланням на сайті МОН.

Як відомо, минулого тижня у Міністерстві освіти і науки відбулася презентація законопроекту "Про освіту", під час якої були представлені основні тези документа.

osvita.ua
 
Свої запитання, коментарі та пропозиції щодо інформаційного бюлетня надсилайте на електронну пошту: useti@useti.org.ua
 

 

Категория: Новости - Вестник Мечты | Просмотров: 768 | Добавил: rm | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar

Форма входа

Поиск

Новые комментарии

С начала мира

Когда мы вместе
Скрипка, Виолончель, Фортепиано, Хор, Top 40, EDM, Epic Drops, Heavy Bass Bri

Иди к своей мечте 
эмбиент, хард-рок, мощный, эмоциональный, мрачный, глубокий, загадочный


Друзья сайта

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Flag Counter