Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS | ГлавнаяМой профиль | Регистрация | Выход | Вход

Главная » 2020 » Июнь » 17 » Еко-активісти планують покращити доступ до безпечної питної води для запорізьких школярів
12:32
Еко-активісти планують покращити доступ до безпечної питної води для запорізьких школярів

Громадськість Запоріжжя вимагає від держави імлементації Водних директив та планує забезпечити чистою водою хоча би дітей та батьків декількох шкіл.

Про це у Фейсбуці з хештегом #фонтанчикижиття повідомила керівник громадської організації "ЕКОСЕНС" Тетяна Жавжарова.

Вона зазаначила: "Якісна питна вода - основа здоров'я дітей і дорослих. Тому цього року готуємо на #гб проєкт із забезпечення доступу до якісної води через встановлення у будівлях та на подвір'ях шкіл питних фонтанчиків із системами доочищення води".

Як відомо, в Запорізькому регіоні пілотний проект з вирішення першочергових заходів щодо забезпечення доступу школярів до безпечної питної води виконала Міська екологічна громадська організація "Мама-86-Запоріжжя" за підтримки Шведських донорів. В рамках мережевого проекту на регіональному рівні були апробовані ефективні інструменти забезпечення рівного права на воду і санітарію, які є трендовими практиками у Європейському союзі, а саме: "План забезпечення безпеки води для місцевої громади" та ситуаційний аналіз щодо забезпечення рівного права на воду і санітарію на рівні міста та області. 

Наразі громадські активісти відвідали запорізькі школи з метою ознайомлення зі станом водопровідних комунікацій та ресурсних можливостей покращення безпечного доступу дітей до питної води. 

- Сьогодні проїхались разом із небайдужим Романом Баранником (директор НПО "Дігідрол") по кількох школах Комунарського та Шевченківського районів з метою обговорення їх потреб та оцінки інженерних і фінансових можливостей для їх втілення, - розповідає Тетяна Жавжарова на Фейсбуці. 

За її словами, вона ще в 2015 році брала участь у моніторингу якості питної води в регіоні на запрошення Андрія Єлькіна (керівника проректу "Забезпечення рівного права на ВіС" в Запоріжжі"), тому розуміє, яка брудна вода та які старезні трубопроводи у місті. 

- То був не моніторинг якості питної води (хоча в рамках проекту моніторинг в цільових точках теж виконувався), а ситуаційне дослідження "Забезпечення рівного права на воду і санітарію в Запорізькому регіоні» - впровадження інструменту Європейського союзу в рамках мережевого проекту, - конкретизував у коментарях Андрій Єлькін. 

Про результати дослідження та про показники якості питної води у цільових точках можна дізнатися на сайті проекту за адресою посилання https://vestnikm.wixsite.com/water

До речі, громадська організація "Екосенс" провела чимало журналістських розслідувань та просвітницьких заходів на тему збереження води від забруднення.

- Ми вимагаємо від держави імлементації Водних директив, але ж розуміємо, як все це робиться ой як не швидко, - наголошує Тетяна Жавжарова.

- Тому адаптуємось - плануємо забезпечити чистою водою хоча би дітей та батьків декількох шкіл, - підкреслює вона.  

- Знаємо, міська влада та депутати недарма прийняли програму "План дій з адаптації міста Запоріжжя до зміни клімату", де питна безпека та здоров'я школярів - один із пріоритетів, - висловлює свою впевненість керівниця дієвої громадської організації в місті Запоріжжя, обираючи при цьому хештеги  #маленькікроки #громадськийбюджет

Екологічні активісти Запоріжжя закликають підтримати проєкт #фонтанчикижиття, залишивши підпис "ЗА"! Якщо цей проект переможе,  у школах №23 та №8 (Космос) та №42 і №60 (Шевченківський район) буде значно покращений доступ до якісної (безпечної) питної води для дітей та педагогів.  

Разом - змінимо місто на краще! - впевнені еко-активісти. 


Звертаємо увагу! 80% сіл Запорізької області користуються водою, яка не відповідає санітарним нормам. Про це під час прес-конференції повідомив лікар комунальної гігієни Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Євген Тулушев.


Додатково! ВІДЕО: Андрій Єлькін звітує про проект "Забезпечення рівного права на воду і санітарію в Запоріжжі" під час Всеукраїнської галузевої наради Водоканалів. 

 

 

Інформація від 16.07.2020

Категория: Новости - Вестник Мечты | Просмотров: 1081 | Добавил: rm | Теги: здоров'я, Тетяна Жавжарова, Екосенс, діти, питна вода, Запоріжжя, громадський бюджет | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar

Форма входа

Поиск

Новые комментарии

С начала мира

Когда мы вместе
Скрипка, Виолончель, Фортепиано, Хор, Top 40, EDM, Epic Drops, Heavy Bass Bri

Иди к своей мечте 
эмбиент, хард-рок, мощный, эмоциональный, мрачный, глубокий, загадочный


Друзья сайта

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Flag Counter