Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS | ГлавнаяМой профиль | Регистрация | Выход | Вход

Главная » 2012 » Февраль » 27 » НАУКОВЦІ ТА ПЕДАГОГИ-ПРАКТИКИ ВИЗНАЧАЛИ ОСОБЛИВОСТІ МАЙБУТНЬОЇ СИСТЕМИ МЕДІА-ОСВІТИ В УКРАЇНІ
13:33
НАУКОВЦІ ТА ПЕДАГОГИ-ПРАКТИКИ ВИЗНАЧАЛИ ОСОБЛИВОСТІ МАЙБУТНЬОЇ СИСТЕМИ МЕДІА-ОСВІТИ В УКРАЇНІ

24-25 лютого на базі Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся регіональний семінар «Практична медіаосвіта», на якому був присутній керівник проекту «ВМ-НФ» Андрій Єлькін.

 У семінарі взяли участь представники Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, Академії Української преси, науково-педагогічні працівники Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, педагоги – учасники всеукраїнського та Дніпропетровського обласного експерименту «Науково-методичні засади впровадження вітчизняної моделі медіаосвтіти в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів».

Тренери семінару - заступник директора з наукової роботи Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, завідувачка лабораторії ПМКМ в Україні, кандидат психологічних наук Любов Найдьонова та президент Академії Української Преси, завідувач кафедри Інституту журналістики Київського Національного Університету ім. Шевченко, доктор філологічних наук, професор Валерій Іванов розкрили поняття комунікації та масової комунікації, ознайомили учасників семінару з видами та можливостями формування громадської думки, з основними складовими масово-комунікаційного процесу.

 Найбільшої уваги на семінарі надавалося питанням впровадження медіа-освіти в Україні та програмі експерименту «Медіаосвіта в Україні: соціально-психологічний підхід».

 Відомий фахівець у сфері впровадження сучасних комунікацій виконавчий директор АУП Оксана Волошенюк здійснила дуже цікавий екскурс до українського медіа-ландшафту.

 Відбулися лекційні сесії, презентації, обговорення тем: «Вплив медіа на аудиторію», «Когнітивний дисонанс і порядок денний», «Ресурси психології масової комунікації та медіа-освіти для медіа-педагогів».

 Цікавою вийшла у підсумку групова творча робота з дидактичного аудиту позитивних елементів та проблемних моментів медіа-практики, причин невмотивованості потенційних учасників процесу, пропозицій щодо змісту робочого зошита для учнів, методичних матеріалів і відеотеки.

 За словами Андрія Єлькіна, семінар, що відбувся, став наріжним каменем у системі майбутньої медіа-освіти Запорізької та Дніпропетровської областей. Він підкреслив, що послідовність та опора на інтелектуальні ресурси організаторів і учасників семінару сприятимуть наближенню рівня освіти до європейських та інших цивілізаційних стандартів в окреслені терміни.

 

Просмотров: 781 | Добавил: rm | Теги: медіаосвіта | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 3
avatar
1
Друга публікація. Запрошуємо до перегляду!

http://school19-vm.at.ua/news....29-1225
avatar
2
Любов Найдьонова: Інтернет-бум відбувся

Продовжуємо інформаційну кампанію за результатами міжрегіонального семінару "Практична медіаосвіта". Керівник Всеукраїнського експерименту з впровадження медіаосвіти розповідає про результати моніторингового дослідження змін молодіжних медіапрактик, про ризики та впливи, про явище медіазалежності у світі і в Україні.

http://school19-vm.at.ua/news....05-1241
avatar
3
Real brain power on dpsialy. Thanks for that answer!
avatar

Форма входа

Поиск

Новые комментарии

С начала мира

Когда мы вместе
Скрипка, Виолончель, Фортепиано, Хор, Top 40, EDM, Epic Drops, Heavy Bass Bri

Иди к своей мечте 
эмбиент, хард-рок, мощный, эмоциональный, мрачный, глубокий, загадочный


Друзья сайта

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Flag Counter