Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS | ГлавнаяМой профиль | Регистрация | Выход | Вход

Главная » 2012 » Сентябрь » 25 » Медіа-освітній проект ВМ-НФ відмітили листом-подякою
10:40
Медіа-освітній проект ВМ-НФ відмітили листом-подякою
Проект «Вісник Мрії – новий формат» є першим в Україні тематичним порталом шкільної медіаосвіти, в якому висвітлено накопичений інноваційний досвід щодо формування медіакомпетентиості та медіакультури школярів.

Про це йдеться у листі-подяці Академії Української преси, яку висловив організаторам і керівникам інноваційних проектів, медіа педагогам Запоріжжя її Президент, доктор філологічних наук, професор Валерій Феліксович Іванов.

У повідомленні вказується, що досвід Запорізького навчально-виховного комплексу №19 у рамках проекту «Вісник Мрії - новий формат» узгоджується зі стратегічними завданнями розвитку інформаційного суспільства в Україні та завданнями всеукраїнського експерименту щодо впровадження медіаосвіти.

Згідно тексту листа, педагогічному колективу школи-комплексу вдалося вирішити проблему масового залучення дітей до медіаосвіти. Зокрема, створено мережу періодичних друкованих видань з використанням нових технологій медіа, наприклад, газети виходять в цифровому форматі в Інтернеті. Учні всіх 5-11 класів беруть безпосередню участь у створенні аудіовізуальних медіатекстів, що сприяє формуванню їх критичного мислення та вмінню давати об'єктивну оцінку інформації, що надходить із мас-медіа.

Варто зазначити, - відмічено у листі-подяці, - що практика Запорізького навчально-виховного комплексу №19 буде поширена у всеукраїнському масштабі через серію семінарів «Як створити сучасну шкільну газету», що відбудуться у вересні-листопаді в Херсонській, Харківській та Дніпропетровській областях.

Також відмічається, що в Запорізькій області проведення експерименту координує доцент Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Іванов С. А. Від навчальних закладів Запорізької області учасниками Всеукраїнської Літньої Школи для медіапедагогів були вчителі предмету «Медіакультура» Запорізького навчально- виховного комплексу №19 Єлькін А. В. та Запорізької гімназії №107 Павленко О. О. Саме за їх участі Академія Української Преси і надалі планує впровадження медіаосвіти в навчально-виховний процес закладів освіти області.

Керівництво Академії Української преси на сьогоднішній день відмічає наступні прикладні проекти, які реалізуються у Запорізькій області:

- «Медіафестиваль для школярів» - інноваційний проект, започаткований Управлінням освіти та науки Запорізької обласної державної адміністрації в партнерстві з вітчизняними та зарубіжними інституціями. Виступ Іванова С. А. на Всеукраїнській конференції з медіаосвіти-2012, що відбувалася першого-п'ятого серпня в м. Києві, послужив поштовхом для її учасників щодо започаткування аналогічного Всеукраїнського фестивалю медіатворчості;

- медіаосвітній проект «Вісник Мрії - новий формат» Запорізького навчально- виховного комплексу №19. http://school 19-ym.at.ua/

Нагадуємо, що на виконання наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27.07.11 №886 «Про проведення Всеукраїнського експерименту з упровадження медіаосвіти в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів України» Академія Української Преси спільно з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти на базі загальноосвітніх шкіл Автономної Республіки Крим та семи областей України з початку 2011/2012 навчального року провели низку регіональних заходів щодо впровадження зазначеного експерименту.
Просмотров: 642 | Добавил: rm | Теги: ЗНВК №19, ВМ-НФ, медіаосвіта | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar

Форма входа

Поиск

Новые комментарии

С начала мира

Когда мы вместе
Скрипка, Виолончель, Фортепиано, Хор, Top 40, EDM, Epic Drops, Heavy Bass Bri

Иди к своей мечте 
эмбиент, хард-рок, мощный, эмоциональный, мрачный, глубокий, загадочный


Друзья сайта

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Flag Counter