Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS | ГлавнаяМой профиль | Регистрация | Выход | Вход

Главная » 2020 » Октябрь » 29 » Відбулась презентація медіаплатформи Youth MediaLab
18:38
Відбулась презентація медіаплатформи Youth MediaLab

Київ, 29 жовтня 2020. 

В “Укрінформі” Міністерство освіти і науки презентувало платформу молодіжних та шкільних медіа Youth MediaLab – першого в Україні мультимедійного та медіаосвітнього молодіжного простору. Також організатори платформи представили практичний посібник “Порадник юним журналістам”.

Метою функціонування цієї онлайн-платформи є підвищення рівня цифрової та медійної грамотності серед молоді, навчання молодшого покоління орієнтуватися в сучасному інформаційному просторі, відрізняти правду від маніпуляції. Організатори проекту прагнуть, щоб діти брали активну участь у суспільному житті своїх шкіл, громад і виражали свою громадську позицію через цифрові медіа та аматорську журналістику. 

В ході заходу були названі лідери рейтингу кращих. Перші позиції нині займають Шкільна газета(прес-центр) "Точка зору" (Мелітополь), VarTa ТБ (Луганськ) та Шкільний Медіахолдинг "Вісник Мрії - Новий Формат" (Запоріжжя). 

“На сьогодні в нас більше 10 тисяч реєстрацій користувачів, 130 реєстрацій шкільних закладів освіти, більше тисячі різних публікацій”, — розповіла координаторка проєкту Youth MediaLab Людмила Василенко, зауваживши, що платформа почала роботу в лютому 2020 року. Пані Василенко додала, що долучитися до спільноти Youth MediaLab можуть шкільні редакції, журналістські гуртки, молодіжні медіа тощо.

Організатори платформи повідомили, що нині триває конкурс відеорепортажів Youth MediaLab, спрямований на заклади освіти Донецької та Луганської областей, та заохотили шкільні та молодіжні медіа на сході України брати участь у ньому. Згідно з умовами конкурсу 15 переможців отримають курс із медіанавчання. Як зазначила пані Василенко, “У нас є експериментальний план цього разу — просунути найкращі чотири відеороботи учасників конкурсу серед українських ЗМІ”. Більше про конкурс можна дізнатися ТУТ

Також під час заходу представили практичний посібник “Порадник юним журналістам”. Цей посібник був розроблений фахівцями з медіаграмотності спеціально для молоді та вчителів, які хочуть навчитися робити якісні журналістські та медіаматеріали. У ньому простими словами викладений досвід практикуючих професійних журналістів та медійників зі зрозумілими прикладами та завданнями, які неодмінно допоможуть тим, хто хоче обрати професію журналіста. З електронною версією посібника можна ознайомитися за посиланням ТУТ. 

У заході взяли участь представники Міністерства освіти і науки України — Любомира Мандзій, заступниця міністра освіти і науки України, та Віктор Сальков, в. о. генерального директора директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України; Людмила Цимбал — директорка середньої загальноосвітньої школи № 281 міста Києва; Людмила Василенко — координаторка проєкту Youth MediaLab; а також автори вищезгаданого посібника — журналісти та медіаексперти Ірина Цибух та Ірина Саєвич. 

Довідково: Веб-ресурс стартував в рамках соціального освітнього проекту, який  реалізовувався Міністерством освіти і науки України спільно з громадською організацією Change Communications («Комунікації для змін») за підтримки Проєкту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри», що фінансується агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Конкурс відеорепортажів для східної України реалізується за сприяння Проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East). 

Відеозапис прес-конференції доступний за посиланням: https://youtu.be/2iZ86wJvcgw 

Категория: Новости - Вестник Мечты | Просмотров: 1205 | Добавил: rm | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
avatar
0
1
Друзі, ставьте цей код на сайти ваших медіаосвітніх центрів!


Код
<p style="text-align: center;"><a href="http://rm.pp.net.ua/2020/poradnik_junim_zhurnalistam..pdf" target="_blank"><img alt="YML" src="http://zps19.at.ua/YML.jpg" style="width: 220px; height: 183px;" /></a></p>
avatar

Форма входа

Поиск

Новые комментарии

С начала мира

Когда мы вместе
Скрипка, Виолончель, Фортепиано, Хор, Top 40, EDM, Epic Drops, Heavy Bass Bri

Иди к своей мечте 
эмбиент, хард-рок, мощный, эмоциональный, мрачный, глубокий, загадочный


Друзья сайта

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Flag Counter