Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS | ГлавнаяМой профиль | Регистрация | Выход | Вход

Главная » 2016 » Февраль » 13 » В Запоріжжі продовжуються тренінги з медіаграмотності для громадян
15:51
В Запоріжжі продовжуються тренінги з медіаграмотності для громадян

10 лютого у Молодіжному центрі "SAMMELSURIUM" відбувся тренінг «Медіаграмотність для громадян», який провела студентка факультету журналістики Бурило Наталія. 

Такий захід ініційований у контексті великої просвітницько-інформаційної кампанії за підтримки Глобального фонду миру та безпеки, Міністерства іноземних справ та міжнародної торгівлі Канади. В Україні проект впроваджують партнери: IREX, StopFake та Академія Української преси.

Цілями тренінга були проінформувати громадян щодо можливих маніпуляцій та пропаганди у медіа та навчити їх розпізнавати, а також ознайомити  зі специфікою сучасного медіапростору як бізнесу. Чимало уваги приділялося й таким актуальним темам, як свобода слова в Україні та у світі: цензурі, самоцензурі, джинсі.

Крім того, такий аспект як мова ненависті, також не залишився недоторканим – були розглянуті стереотипи та ярлики, які заважають громадськості сприймати людей, не схожих на них, заангажовано і ворожо. 

Учасники тренінгу якісно виконували вправи, активно та злагоджено, уважно, із зацікавленістю та розумінням ставили запитання, дискутували щодо актуальних питань, коректно аналізували відеоролики. 

«До цього ніколи не думав про цілі, які переслідує пропаганда, та про мову ненависті. Дякую! Було дуже інформативно і цікаво», – розказав Вадим Коршенко, учасник тренінгу. 

«Мені дуже сподобався тренінг. Упродовж усього часу панувала дружня атмосфера, що не може не сподобатись. Приємно вразила кількість ілюстративного матеріалу - було що показати, коли я повернулася додому з тренінгу. Дуже зацікавили відео – настільки, що потім шукала їх, щоб розповсюдити друзям. Тож я дуже вдячна тренеру Наталії – за те, що запросила, за те, що провела цей тренінг, за те, що порадила та розказала багато нового та цікавого», – поділилася враженнями студентка факультету журналістики Крістіна Бут. 

 

Категория: Новости - Вестник Мечты | Просмотров: 714 | Добавил: rm | Теги: для громадян, тренінги, Запоріжжя, Наталія Бурило, Медіаграмотність | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar

Форма входа

Поиск

Новые комментарии

С начала мира

Когда мы вместе
Скрипка, Виолончель, Фортепиано, Хор, Top 40, EDM, Epic Drops, Heavy Bass Bri

Иди к своей мечте 
эмбиент, хард-рок, мощный, эмоциональный, мрачный, глубокий, загадочный


Друзья сайта

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Flag Counter