Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS | ГлавнаяМой профиль | Регистрация | Выход | Вход

Главная » 2013 » Июль » 12 » USETI Alliance Bulletin
16:48
USETI Alliance Bulletin
Червень, 2013
Альянс Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні
 

Перший випуск Інформаційного бюлетня Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні пропонує Вам ознайомитись з основними тенденціями сфери вищої освіти в Україні. Ми зробили підбірку матеріалів, які, на нашу думку, найширше ілюструють розвиток освіти в Україні, особливо тих аспектів, що стосуються зовнішнього незалежного оцінювання та кампанії вступу до вищих навчальних закладів.

 USAID     American Councils 


Like us on Facebook   

Про Альянс USETI

Альянс Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (Альянс USETI) є проектом глобального розвитку Агентства США з міжнародного розвитку. 

Метою Альянсу є зміцнення інституційних спроможностей української національної системи тестування та її компонентів, підтримка вдосконалення законодавчих та регулятивних засад для розвитку доступної якісної освіти, а також ефективна підтримка громадськості.

Основним завданям Альянсу є створення коаліції підтримки незалежного тестування, як прозорого інструменту вступу до вищих навчальних закладів, що об'єднуватиме разом батьків, освітян, представників громадських організацій та усіх, хто відстоює принципи рівності та справедливості.

Більш детально Ви можете ознайомитись з діяльністю Альянсу USETI відвідавши наш веб-сайт: useti.org.ua

 

 

Новини від Альянсу
20 червня 2013 року за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку відбулась чергова нарада партнерів Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (Альянсу USETI). Метою заходу було обговорення перебігу зовнішнього незалежного оцінювання, а також презентація планів роботи ІІ етапу діяльності Альянсу на 2013 рік. На нараді були присутніми партнери Альянсу, представники Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Українського центру оцінювання якості освіти, вищих навчальних закладів України та громадських організацій.

 

Роботу семінару розпочато за рекомендаціями слухань у Комітеті з науки і освіти Верховної Ради України щодо законопроектів про вищу освіту. Співорганізаторами семінару є Комітет та Спілка ректорів вищих навчальних закладів України. Організаційне забезпечення семінару взяла на себе Програма сприяння зовнішньому тестуванню в Україні.
На першому засіданні розглянуто питання «програмні документи стратегії розвитку освіти в Україні (1992-2012). Засади, цілі, реалізація». З доповіддю виступив професор НТУ «КПІ», доктор економічних наук Ігор Жиляєв. 

 

Вища освіта

Ось уже шостий рік народні обранці намагаються реформувати законодавство вищої освіти. Початок роботи Верховної Ради VII скликання означав реєстрацію нових версій законопроекту. Центр дослідження суспільства запропонував порівняльний аналіз трох поданих на даний момент проектів закону відповідно до конкретних сфер впливу в освітній галузі. 

 

Не так давно Міністерство освіти і науки визначилось який із законопроектів "Про вищу освіту" є на їхню думку найбільш прийнятним для України. Про це на офіційній зустрічі із керівниками вищих навчальних закладів України приватної форми власності заявив перший заступник міністра освіти і науки Євген Суліма - інформує Освіта.ua

 

Більшістю голосів комітету освіти ВР було прийняте рішення про взяття за основу законопроекту 1187-2 за розробкою групи М. Згуровського. Про це йшлося під час засідання комітету, передає кореспондент  ІА «Наголос».

 

На сторінках інтернет видання Korrespondent.net нещодавно з'явилась стаття про "еволюцію" корупції у вищій освіті. Про те скільки та за що доводиться платити українським студентам для того щоб не вилетіти із ВНЗ читайте тут.

 

Рейтинг складено на основі соціологічного опитування випускників, роботодавців, експертів.
Опитування проводив КМІС. «Рейтинг ВНЗ України «Компас-2013» ініційовано і профінансовано компанією «Систем Кепітал Менеджмент» за сприяння Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

Журнал Корреспондент у #13 від 5 квітня назвав найкращі ВНЗ України.

Видання пише, що успішного професіонала з чітко вибудуваною кар'єрою, безліччю можливостей реалізувати себе і гідною сумою в зарплатній відомості сьогодні неможливо уявити без якісної сучасної освіти.


 

До складу робочої групи ввійшли відомі експерти в галузі освіти, науковці та керівники вищих навчальних закладів, представники федерації роботодавців, органів студентського самоврядування, міністерств та відомств.
Цей закон, за словами голови Комітету Лілії Гриневич, має визначати основи законодавства про освіту, стати базовим і задавати напрямок розвитку національної системи освіти в цілому: від дошкільної до освіти впродовж життя.

 


У Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким пропонується внесення змін до закону "Про вищу освіту" в частині надання абітурієнтам можливості вступу до вузу для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра на основі рівня бакалавра з іншої галузі знань за умови успішного проходження вступних випробувань.

 

Каха Бендукідзе: Дипломи про вищу освіту нікому не потрібні

Грузинский реформатор, бізнесмен і меценат - про завдання середньої освіти, ідеальну модель університету, МВА, дипломування та майбутнє ВНЗ. 
Інтерв'ю інтернет-видання Forbes.ua

 

Вступна кампанія - 2013
Вступ до вищих навчальних закладів у 2013 році буде відбуватися на підставі Умов прийому до вищих навчальних закладів, що затверджені Наказом МОНмолодьспорту #1244.
Абітурієнти мають право подати документи до 5 вищих навчальних закладів та на 3 спеціальності в кожному з них.

 

Незабаром проведення зовнішнішнього незалежного оцінювання та старту вступної кампанії. Пропонуємо до Вашої уваги аналіз умов прийому до вищих навчальних закладів на 2013 рік підготовлений експертами 
Кабінет міністрів України затвердив державне замовлення на суму 24,7 млрд грн на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів для державних потреб у 2013 року.
Громадянська мережа ОПОРА започатковує серію публікацій про умови та процедури вступу на різні напрями підготовки до вищих навчальних закладів України у 2013 р. Метою таких досліджень є поінформувати абітурієнтів та їхніх батьків про особливості та відмінності вступу до різних ВНЗ в межах однієї спеціальності. Для того щоб ознайомитись із путівниками спеціальностей "Архітектура", "Журналістика" та "Правоохоронна діяльність" відвідайте сайтoporaua.org

 


Із 1 липня розпочинається вступна кампанія - наступний (після складання зовнішнього незалежного оцінювання) етап  на шляху до вступу у вищий навчальний заклад. Для когось цей етап полягає лише у поданні до вишу заяви та відповідних документів, а для когось і у складанні творчих випробувань чи вступних екзаменів. Громадянська мережа ОПОРА, яка вже традиційно надає консультації абітурієнтам під час вступної кампанії, хоче нагадати цьогорічним вступникам основний алгоритм дій під час вступної кампанії.

 

Альянс Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (Альянс USETI)

вул. Еспланадна, 20 (6 поверх), Київ 01001, Україна
тел.: (380  44)  289  39  52, факс: (380  44)  289  39  21

 

Це видання стало можливим завдяки підтримці американського народу відповідно до Договору про співпрацю #121-А-13-00001 з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Думки, висловлені тут, належать авторам і не обов'язково відображають точку зору USAID чи Уряду США.

 


Просмотров: 725 | Добавил: rm | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar

Форма входа

Поиск

Новые комментарии

С начала мира

Когда мы вместе
Скрипка, Виолончель, Фортепиано, Хор, Top 40, EDM, Epic Drops, Heavy Bass Bri

Иди к своей мечте 
эмбиент, хард-рок, мощный, эмоциональный, мрачный, глубокий, загадочный


Друзья сайта

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Flag Counter