Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS | ГлавнаяМой профиль | Регистрация | Выход | Вход

Главная » 2016 » Сентябрь » 6 » В Запоріжжі створюються шкільні центри безпечної води
14:41
В Запоріжжі створюються шкільні центри безпечної води

   

Чи можливий доступ школярів до безпечної питної води у сучасній українській школі? Представники Пілотного проекту з виконання заходів забезпечення безпеки води в Запоріжжі вважають, шо це можливо.

Адже саме сьогодні, 31 серпня, у будівлях Запорізького навчально-виховного комплексу №19 у приміщеннях центрів безпеки води (ЦБВ) за адресами м. Запоріжжя, Військбуд, 13 та Микояна, 6а в рамках проекту «Забезпечення рівного права на воду та санітарію», який впроваджує  Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» за підтримки SIDA - Шведського агентства з міжнародного розвитку,  партнерськими зусиллями встановлено устаткування доочистки питної води.

За словами керівництва Пілоту, запуск системи додаткової очистки питної води дозволить суттєво поліпшити якість питної води та мінімізувати ризики для здоров’я учнів та працівників, що пов’язані з наявністю у водопровідній воді ЗНВК №19 небезпечних домішок іржі, галогенорганіки, речовин, що обумовлюють окиснюваність. Всі ці компоненти були виявлені у питній воді школи-комплексу в ході лабораторних досліджень, які здійснювалися МЕГО «Мама-86-Запоріжжя» в рамках громадського моніторингу якості ПВ на базі лабораторії ОблСЕС.

Встановлення обладнання є першочерговими заходами, що виконуються в рамках Пілоту з реалізації Плану забезпечення безпеки води (ПЗБВ), розробленого робочою групою Міської екологічної громадської організації «Мама-86-Запоріжжя» на основі інструменту Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я. Нагадуємо, що до робочої групи «Мама-86-Запоріжжя» з розробки ПЗБВ входили експерти різних профільних напрямків, представники ЗНВК №19, лікарі, фахівці у сфері водопровідних комунікацій.

Постачальник, НВО «Дігідрол», забезпечив якісне виконання робіт і їх здачу покупцю - МЕГО «Мама-86-Запоріжжя» в терміни, встановлені календарним планом, і відповідно до умов  договору ПОСТАЧАННЯ УСТАТКУВАННЯ ТА ШЕФМОНТАЖУ. Підрядні роботи були забезпечені матеріальними ресурсами відповідно до нормативних документів. Покупцю була надана вся наявна інформація про хід виконуваних робіт для проведення необхідних перевірок , нагляду та інспекцій.

Постачальник гарантував безвідмовну роботу встановленого їм Обладнання протягом 12 місяців з дня підписання акту здачі-приймання виконаних робіт (31.08.2016). За наявності несправностей, поломок, збоїв в роботі Обладнання протягом гарантійного терміну буде проводитися безкоштовний ремонт Обладнання, що відмовило, - вказується у договірних документах.

Згідно проектної документації, якість та комплектність устаткування відповідають вимогам Департаменту організації санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров’я України, технічній документації виробника та Специфікаціям (Висновок Держсанепід експертизи №05 03 02-04/7471 від 04.02.2014, Висновок Держсанепід експертизи № 05 03 02-04/15282 від 05.03.2014, Висновок Держсанепід експертизи №05 03 02-07/183854 від 13.12.2012).

Була надана інструкція на експлуатацію та інша важлива документація на обладнання. Приймання Товару по кількості і якості здійснювалася представниками Запорізького НВК №19 у присутності керівництва МЕГО «Мама-86-Запоріжжя». Відбулося навчання персоналу школи-комплексу, який буде відповідати за правильну експлуатацію дороговартісного обладнання.

Відкриття Шкільних центрів безпеки води заплановано на 15 вересня (Військбуд,13) та 16 вересня (Мікояна, 6а).

Підрозділи Медіахолдингу «ВМ-НФ» готують відеозвіти про сьогоднішні пусконалагоджувальні роботи та інші аудіовізуальні медіатексти про хід Пілотного проекту.

Спільна думка стейкхолдерів (зацікавлених сторін) заключається у наступному: Сьогодні вдалося реалізувати черговий значний крок з виконання Запорізького Плану забезпечення безпеки води задля збереження здоров’я великої групи бенефіціарів (благоотримувачів) . 

Далі буде.

 

Категория: Новости - Вестник Мечты | Просмотров: 610 | Добавил: rm | Теги: МАМА-86, МАМА-86-Запоріжжя, ПЗБВ, SIDA, центр безпечної води, ЦБВ | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar

Форма входа

Поиск

Новые комментарии

С начала мира

Когда мы вместе
Скрипка, Виолончель, Фортепиано, Хор, Top 40, EDM, Epic Drops, Heavy Bass Bri

Иди к своей мечте 
эмбиент, хард-рок, мощный, эмоциональный, мрачный, глубокий, загадочный


Друзья сайта

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Flag Counter