Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS | ГлавнаяМой профиль | Регистрация | Выход | Вход

Главная » 2009 » Май » 22 » Більшість зізнається: на незалежному тестуванні дуже допомогли заздалегідь написані шпаргалки
00:19
Більшість зізнається: на незалежному тестуванні дуже допомогли заздалегідь написані шпаргалки
В Україні пройшов черговий етап незалежного тестування. Цього разу школярів перевірили на знання української мови і літератури. Це єдиний тест, який обов'язковий для всіх, незалежно від ВНЗ, куди поступає учень. 

Кореспондент видання "Сьогодні" побував в столичній школі №57 і поспілкувався з випускниками. Тест складався з 61 питання: половина - перевірка знань з української мови, половина - з літератури і завершуючий етап - твір. За словами абітурієнтів, тести, що стосуються української мови, були простими, а ось з українською літературою було складніше. "У мене було декілька питань, де цитувалися уривки віршів, які ми читали в 5 або 6 класі, і треба назвати автора. Як можна це пригадати! А ще ми писали твір, в якому повинно було бути не менше 250 слів. Я кілька разів перераховувала, а на це потрібно багато часу", - скаржиться Лідія. 

Проте більшість зізнається: у складних питаннях дуже допомогли заздалегідь написані шпаргалки. Робили їх практично всі: хтось писав на руці або нозі, хтось на маленьких папірчиках, складених "гармошкою". "Списати можна було досить легко. Особливо в тих аудиторіях, де спостерігачі не дуже суворі. Я навіть вийшла в туалет і зателефонувала подрузі, яка писала тест двома поверхами вище. А вона сиділа на останній парті, і викладач не помітив, коли вона взяла трубку і тихенько прошепотіла відповідь. Правда, з туалету мене прийшли забирати, мабуть, я там дуже довго була. Просто постукали в кабінку. А одна моя знайома змогла пронести в туалет книгу. Вона просто взяла з собою сумку, і їй ніхто нічого не сказав", - розповідає майбутня студентка Євгенія. Ще одна абітурієнтка написала на ногах короткий переказ творів, цитати письменників і правила з української мови. "На правій стороні ноги у мене переказ "Тигроловів" Івана Багряного. Мені його вранці мама написала", - зізнається дівчина Анастасія. 


Джерело: http://www.osvita.org.ua/news/44069_ru.html

21.05.2009 15:55 | Освіта та наука в Україні | За матеріалами: Сегодня

Видавництво ВІСНИК МРІЇ вивчає ситуацію


Просмотров: 840 | Добавил: rm | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar

Форма входа

Поиск

Новые комментарии

С начала мира

Когда мы вместе
Скрипка, Виолончель, Фортепиано, Хор, Top 40, EDM, Epic Drops, Heavy Bass Bri

Иди к своей мечте 
эмбиент, хард-рок, мощный, эмоциональный, мрачный, глубокий, загадочный


Друзья сайта

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Flag Counter