Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS | ГлавнаяМой профиль | Регистрация | Выход | Вход

Главная » 2015 » Октябрь » 12 » 16, 17, 18 жовтня відбудеться Міжнародний фестиваль «Запорізька книжкова толока»
13:15
16, 17, 18 жовтня відбудеться Міжнародний фестиваль «Запорізька книжкова толока»

Вперше у Запоріжжі відбудеться Міжнародний фестиваль «Запорізька книжкова толока», який триватиме три дні – 16, 17, 18 жовтня – і одну ніч (проти 17 жовтня). Місце проведення – ВЦ «Козак-Палац».

 

Протягом Фестивалю відбудеться понад 170 різних заходів:

– круглі столи і дискусії на актуальні теми («Чого бояться дорослі в дитячій літературі?», «Легітимізація поняття «українська російськомовна література» як складової української національної культури», «Між літературою та громадською журналістикою: роль блогера в протистоянні військовій та інформаційній агресії» та ін.);

– презентації понад 50 книг-новинок, у тому числі про актуальні події в України («Іловайськ» Євгена Положія, «Чорне сонце» Василя Шкляра, «Сильне ім’я Надія» Надії Савченко, Валерія Макеєва «100 днів полону, або позивний «911», Тараса Березовця «Анексія. Острів Крим», альманаху «Майдан. (Р)еволюція духу» А. Мухарського та ін.) і про історію країни (Володимира Шовковистого «Кров – свята», Федора Турченка «Україна-Малоросія: розвінчання міфів» та ін.),

– зустрічі з понад 60 письменниками з усієї країни (брати Капранови, Сашко Лірник, Любко Дереш, Олександр Красюк, Павло Вольвач, Ірина Славінська, Іван Семесюк, Олексій Чупа та ін.)

– літературні читання, поетичні тандеми, театр біля мікрофону, роман-концерт і музичні виступи,

– читання жестовою мовою від театру «Покажи» і театру «Vie»і відеопоезія;

– виставки плакатів і презентація виставки «Доброго дня, любий вороже! Дитячі ілюстровані книги за мир та людяність»(Мюнхен, Німеччина),

– книжковий ярмарок за участю 30 видавництв з усієї України;

– воркшопи (Юліки Гаврилової «Видавець вас не бачить? Як це змінити»), лекції, майстер-класи,

– показ документальних фільмів («Вальс Алчевськ», «Майдан» та ін.)

– благодійна акція «Принеси книгу для бійців АТО»;

– підбиття підсумків літературного конкурсу «Запоріжжя в часі і просторі»,

– і це ще не все.

Протягом трьох днів дітей на Запорізькій книжковій толоці працюватиме дитячий простір «Книголісся». Це – понад 30 майстер-класів для дітей (ліплення мультфільму з пластиліну і улюблених героїв із глини, створення книжок і закладок для них власноруч, пісочна анімація та ін.), виставка картин українських і білоруських ілюстраторів дитячих книжок, презентація дитячої літератури, читацький марафон за участі відомих людей, а також всіх бажаючих, казки від Олександра Виженка (Санька Сита) і Сашка Лірника та ще багато іншого. Кожного, хто прийде в дитячий простір «Книголісся» в костюмі літературного персонажа, чекає приз!

 

З 19:30 17 жовтня до 6:30 18 жовтня – час нічного майданчику (літературні читання, музичні виступи, зустрічі з гостями Фестивалю, відеопрезентації, кінопоказ).

 

Графік роботи Фестивалю: Урочисте відкриття – о 13:00 16 жовтня.

16 жовтня – з 13:00 до 19:00,

17 жовтня – з 10:00 до 19:00,

18 жовтня – з 10:00 до 19:00.

Вхід на Запорізьку книжкову толоку вільний.

 

Офіційна сторінка Міжнародного фестивалю «Запорізька книжкова толока» – http://toloka.net/, детальна програма у розділі «Календар фестивалю».

 

Міжнародний фестиваль «Запорізька книжкова толока» ініційований Асамблеєю діячів культури Запоріжжя, проводиться Громадською організацією «Арт-Простір» в рамках Української ініціативи з підвищення впевненості (UCBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Категория: Новости - Вестник Мечты | Просмотров: 697 | Добавил: rm | Теги: UCBI, USAID, ВЦ «Козак-Палац», Арт-Простір, Запоріжжя, книжкова толока | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar

Форма входа

Поиск

Новые комментарии

С начала мира

Когда мы вместе
Скрипка, Виолончель, Фортепиано, Хор, Top 40, EDM, Epic Drops, Heavy Bass Bri

Иди к своей мечте 
эмбиент, хард-рок, мощный, эмоциональный, мрачный, глубокий, загадочный


Друзья сайта

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Flag Counter