Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS | ГлавнаяМой профиль | Регистрация | Выход | Вход

Главная » 2009 » Ноябрь » 10 » Світ стає більш відкритим. Наталія Гозак
20:42
Світ стає більш відкритим. Наталія Гозак


 Національні волонтери ВООН Наталія Гозак та Євген Чепіга, зайняті в проекті «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні», стали учасниками програми «Відкритий світ», що реалізується за фінансування Конгресу США. 

Ознайомча сесія у Вашингтоні, з якої почалася програма, була присвячена питанням загального державного устрою Сполучених Штатів, знайомству з принципами політики уряду та досвіду співпраці з Україною. Українська делегація, що складалася з 45 представників державних та громадських організацій, разом з американськими колегами активно обговорювала нагальні питання взаємодії державного та громадського секторів, цікавилась досвідом американських колег та знайомила їх з успіхами та проблемами України на шляху до демократичної держави. 

Після завершення офіційної частини учасники програми насолоджувались чудовою екскурсією Вашингтоном, фотографувались біля Капітолію та Білого дому.

Наступного дня українські представники роз’їхались по різних штатах невеличкими делегаціями по 5 чоловік досліджувати специфіку роботи американських колег за наступними напрямками: охорона природи, люди з особливими потребами, жінки-лідери і т.п. А волонтери ВООН рушили до м. Васа, штат Вісконсін, щоб вивчати досвід колег у сфері роботи з дітьми та молоддю.

Приймаючою організацією в штаті Вісконсін став Північно-центральний технічний коледж, який забезпечив організацію та проведення цікавої і корисної програми професійних зустрічей. 

Особливо запам’яталась інноваційна практика викладання в цьому коледжі певних курсів, яка поєднує класичні та дистанційні методики. Так, студенти мають можливість прослухати лекцію викладача безпосередньо в аудиторії або її трансляцію в реальному часі в іншій, віддаленій аудиторії через відео-зв’язок - так зване інтерактивне телебачення. Альтернативно вони можуть брати участь в конференції, яка одночасно транслює он-лайн текстовий матеріал лекції та відео-зображення за допомогою програм конференц-зв’язку, наприклад Adobe Connect. Або студенти можуть вирішити самостійно ознайомитися з усіма матеріалами лекції вже після її завершення, переглянувши їх на відповідному освітньому сайті.

За підсумками іспитів найкращі результати мають саме студенти, що відвідують курси - починаючи з веб-дизайну і закінчуючи хімією ,- дистанційно, оскільки цей новітній підхід дозволяє студентам зосередитись безпосередньо на матеріалі, аніж на формі навчання; а за потреби вони навіть можуть повторно звертатись до змісту курсу.

Делегати оселилися у звичайних родинах, що дозволило українцям побачити життя американського суспільства зсередини, поспілкуватись у невимушеному оточенні та переконатися у надзвичайній гостинності і відкритості людей. Культурну програму та знайомство з місцевими визначними пам’ятками забезпечували приймаючі родини, тож кожен учасник програми побував в різних місцях і дорогою додому всі змогли обмінятися своїми яскравами враженнями.

Тепло і увага, з якою українці прийняли в Америці – як на офіційному, так і на особистому рівні – дозволило відчути, що там живуть такі ж самі люди, які так само борються зі своїми проблемами успішно і не дуже, і що світ стає дедалі ближчим і зрозумілішим.


Джерело: http://ukraine.unv.org/ua.html

 
Категория: Для прогресса | Просмотров: 1048 | Добавил: rm | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
avatar

Форма входа

Поиск

Категории

Для души [101]
Смотрите, слушайте, наслаждайтесь!
Для самообразования [40]
Читайте, думайте, растите!
Для природы [37]
Просвещайтесь, заботьтесь, побеждайте!
Для коммуникаций [8]
Знакомьтесь, интересуйтесь, совершенствуйтесь!
Для творчества [11]
Пробуйте, не останавливайтесь, создавайте!
Для ценностей [73]
Цените, благодарите, прогрессируйте!
Для прогресса [122]
Будьте неравнодушными!

Новые комментарии

С начала мира

Когда мы вместе
Скрипка, Виолончель, Фортепиано, Хор, Top 40, EDM, Epic Drops, Heavy Bass Bri

Иди к своей мечте 
эмбиент, хард-рок, мощный, эмоциональный, мрачный, глубокий, загадочный


Друзья сайта

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Flag Counter