Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS | ГлавнаяМой профиль | Регистрация | Выход | Вход

Главная » 2012 » Август » 13 » Наука та освіта у виборчий програмі Об’єднаній опозиції Батьківщина – Вибори 2012
18:05
Наука та освіта у виборчий програмі Об’єднаній опозиції Батьківщина – Вибори 2012
НАУКА ТА ІННОВАЦІЇ– ШЛЯХ ДО КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ

«Інвестиції в науку — основа майбутнього України. Від того, як створюємо і запроваджуємо інновації, залежить стан економіки і суспільства через десять років. Розвиток освіти та науки нарощує інтелектуальний капітал, який є джерелом конкурентоспроможності країни!» Ми розробимо і втілимо в життя Програму реформування і розвитку науки до 2025 року, яка базуватиметься на основі довгострокової стратегії розвитку України, прогнозованих потреб економіки та різних сфер суспільного життя, а також передбачатиме законодавче впровадження сучасних методів організації та фінансування наукових досліджень.

Доведемо на законодавчому рівні до 2% ВВП частку держбюджету, яка виділяється на фінансування науки. Державна підтримка буде здійснюватися як для прикладних, так і для фундаментальних досліджень. Розроблена Програма реформування науки міститиме в собі організаційні та фінансові важелі, які стимулюватимуть внутрішню реорганізацію та модернізацію як Національної академії наук та її наукових установ, так і всіх інших суб’єктів наукової діяльності. Демократична більшість у новообраній Верховній Раді гарантуватиме недоторканість існуючої наукової інфраструктури Національної академії наук України, галузевих академій наук, державних вищих навчальних закладів, а також її захист від різних видів рейдерства, зокрема з боку держави. Будуть створені передумови консолідації академічної науки (Національна академія наук України та галузеві академії наук) з університетською наукою для розвитку наукових досліджень у вищих навчальних закладах.

Ми передбачимо стимули для державних і приватних підприємств, які можуть бути як споживачами наукового продукту, так і джерелами його фінансування. Забезпечимо неперервність зв’язку в ланцюгу «фундаментальні дослідження - прикладні дослідження - науково-технологічні розробки - інноваційне виробництво». Інвестори при створенні нових виробничих потужностей будуть звільнятися на певний період від податків при імпорті обладнання, технологій та комплектуючих, аналоги яких не виготовляються в Україні.

В перспективі передбачається звільняти від оподаткування всі інвестиції у розширення та оновлення виробництва. Пріоритетний розвиток отримають наукоємні технології та галузі — нанотехнології, мікроелектроніка, ракетно-космічні, авіабудівні, суднобудівні, машинобудівні, інформаційні технології. Ми створимо дієву систему захисту інтелектуальної власності в Україні, усунемо всі існуючі законодавчі бар’єри, які перешкоджають інтеграції української науки до європейського та світового наукового простору.

Із цією метою ми:

• розробимо і реалізуємо Програму реформування і розвитку науки до 2025 року; • внесемо Зміни до Закону «Про наукову і науково-технічну діяльність» стосовно збільшення обсягу фінансування науки;

• передбачимо в оновленому податковому законодавстві стимули для підприємств, які заохочували б їх до запровадження інновацій, фінансування вироблення наукового продукту, розробки нових технологій;

• удосконалимо дієве законодавство про захист прав інтелектуальної власності
Категория: Для прогресса | Просмотров: 710 | Добавил: rm | Теги: Батьківщина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar

Форма входа

Поиск

Категории

Для души [101]
Смотрите, слушайте, наслаждайтесь!
Для самообразования [40]
Читайте, думайте, растите!
Для природы [37]
Просвещайтесь, заботьтесь, побеждайте!
Для коммуникаций [8]
Знакомьтесь, интересуйтесь, совершенствуйтесь!
Для творчества [11]
Пробуйте, не останавливайтесь, создавайте!
Для ценностей [73]
Цените, благодарите, прогрессируйте!
Для прогресса [122]
Будьте неравнодушными!

Новые комментарии

С начала мира

Когда мы вместе
Скрипка, Виолончель, Фортепиано, Хор, Top 40, EDM, Epic Drops, Heavy Bass Bri

Иди к своей мечте 
эмбиент, хард-рок, мощный, эмоциональный, мрачный, глубокий, загадочный


Друзья сайта

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Flag Counter